Praktisch


Adres

Diksmuidelaan 42, 2600 Berchem – Tel.: 03 322 44 62 – E-mail: Info@vlatam.be

Met tram of bus

Het museum is bereikbaar met tramlijnen 4 (Hoboken – Silsburg), 9 (Linkeroever – Eksterlaar) en 11 (Melkmarkt – Berchem station) en met de buslijnen 51, 52 en 53 (Berchem station – Vremde/Duffel). Stippel je rit naar het museum uit met de routeplanner of de app van De Lijn.

Met de trein

Het museum ligt op ongeveer 500 meter van het station Antwerpen-Berchem. Verlaat het station aan de voorzijde en volg het Burgemeester E. Ryckaertplein. Neem de Borsbeeksebrug aan de rechterkant. Als je rechts aanhoudt, kom je in de Diksmuidelaan. Daar vind je het museum op nummer 42. Meer info over de dienstregeling van de NMBS vind je hier of via de app.

Met de wagen

Via de R1 (Antwerpse Ring) afrit 3 Borgerhout, vervolgens via de R10 richting Berchem station, net voor het station links naar Borsbeeksebrug. Verder op uw rechterzijde vindt u de Diksmuidelaan. Het museum bevindt zich vooraan links. (Betalende) parkeermogelijkheid op de Borsbeeksebrug.


Openingstijden

Het museum opent opnieuw voor het grote publiek op zondag 16 juni 2019 en is te bezoeken tot 13 oktober, op zaterdagen, zon- en feestdagen. Je kunt ons een bezoekje brengen van 14.00 tot 17.30 uur. Ben je met een groep van minstens 15 personen of bezoek je ons in klasverband? Dan kan je een gids aanvragen. De rondleiding gebeurt in het Nederlands. Reserveer je minstens een maand op voorhand, dan kunnen we ook zorgen voor een Franse, Engelse of Duitse gids. We kunnen de rondleiding aanpassen aan je verwachtingen. Voor scholen is er een aangepaste rondleiding van 45 minuten.


Tarieven

Standaardticket€4 p.p.
Kinderen 6-12
65+
Lerarenkaart
€2 p.p.
Groepen (minimum 15 personen):€2 p.p. + €50 per gids (één gids voor maximum 25 personen)

Opgelet: een aangepast programma voor scholen zal pas beschikbaar zijn vanaf maart 2020.


Archief

Wij bewaren de archieven van de verschillende vervoersmaatschappijen. In deze archieven kan je terecht op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Maak wel een afspraak voor je bezoek.