Praktisch


Openingstijden

Het museum is open voor bezoekers van 14.00 uur tot 17.30 uur, op zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen van half april tot half oktober. In 2019 is dat tot zondag 13 oktober, in 2020 van zaterdag 18 april tot zondag 11 oktober. Groepen vanaf 10 personen dienen hun bezoek vooraf aan te vragen.


Tarieven voor individueel bezoek

Standaardticket€4 per persoon
Kinderen 6-12, 65+ en lerarenkaart€2 per persoon

Groepsbezoeken met gids

Voor groepen vanaf 15 personen kan je een bezoek met gids aanvragen. Aanvragen worden ten minste twee maanden op voorhand ingediend via planning@vlatam.be, met opgave van alle contactgegevens. Deze groepsbezoeken kunnen ook op maandagen, woensdagen en vrijdagen. De gidsbeurt is normaal in het Nederlands, maar op afspraak kan dit ook in het Engels, Frans of Duits. Tarieven 2020: inkom 4 € per persoon, 50 € per gids (maximaal 20 personen per gids). Voor scholen resp. 2 en 25 €.


Toegankelijkheid van het museum

Het museum is toegankelijk voor andersvaliden, er is een aangepast toilet. Beperking: in het museum liggen tramsporen met groefrails, in de bochten verkant, dit vraagt extra aandacht voor rolstoelgebruikers. Enkele voertuigen zijn toegankelijk voor bezoekers, maar het zijn allemaal voertuigen met hoge vloer en instaptreden. In het museum zijn niet toegelaten: honden (tenzij op de arm gehouden), fietsen, rolschaatsen en etenswaren.


Verantwoordelijkheid

Bezoekers moeten zich in het museum gepast gedragen en mogen geen apparatuur van de voertuigen bedienen. Elke schade of ongeval als gevolg van ongepast gedrag valt onder de aansprakelijkheid van de bezoeker.


Adres

Diksmuidelaan 42, 2600 Berchem – Tel.: 03 322 44 62 – E-mail: Info@vlatam.be


Met tram of bus

Het museum is bereikbaar met tramlijnen 4 (Hoboken – Silsburg), 9 (Linkeroever – Eksterlaar) en 11 (Melkmarkt – Berchem station) en met de buslijnen 51, 52 en 53 (Berchem station – Vremde/Duffel). Stippel je rit naar het museum uit met de routeplanner of de app van De Lijn.

Met de trein

Het museum ligt op ongeveer 500 meter van het station Antwerpen-Berchem. Verlaat het station aan de voorzijde en volg het Burgemeester E. Ryckaertplein. Neem de Borsbeeksebrug aan de rechterkant. Als je rechts aanhoudt, kom je in de Diksmuidelaan. Daar vind je het museum op nummer 42. Meer info over de dienstregeling van de NMBS vind je hier of via de app.

Met de wagen

Via de R1 (Antwerpse Ring) afrit 3 Borgerhout, vervolgens via de R10 richting Berchem station, net voor het station links naar Borsbeeksebrug. Verder op uw rechterzijde vindt u de Diksmuidelaan. Het museum bevindt zich vooraan links. (Betalende) parkeermogelijkheid op de Borsbeeksebrug.


Archief

Wij bewaren de archieven van de verschillende vervoersmaatschappijen. In deze archieven kan je terecht op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Maak wel een afspraak voor je bezoek.