Praktisch


Openingstijden

Het museum is open voor bezoekers van 13.00 uur tot 16.30 uur, op zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen van half april tot half oktober. In 2020 is dit van zaterdag 18 april tot zondag 11 oktober. Groepen vanaf 10 personen dienen hun bezoek vooraf aan te vragen.


Tarieven voor individueel bezoek

Standaardticket€5 per persoon
Kinderen 6-12, 65+ en lerarenkaart€3 per persoon

Groepsbezoeken met gids

VlaTAM biedt rondleidingen met gids voor groepen aan waarbij we een overzicht bieden van de geschiedenis van het openbaar vervoer in ons land. Daarbij kan je ook in verscheidene trams en autobussen zien. De rondleiding duurt ongeveer twee uren. Op maandag en donderdag worden geen rondleidingen aangeboden. De aanvraag dien je minstens twee maanden voor de geplande datum in. Per groep van twintig deelnemers zetten we een gids in. De forfaitaire prijs bedraagt 120,00 euro per groep van twintig deelnemers. Voor schoolgroepen met kleuters of kinderen jongeren dan 12 jaar organiseren we een aangepast bezoek aan aangepaste voorwaarden.

De aanvraag voor een rondleiding met gids kan je richten tot het mailadres planning@vlatam.be.


Toegankelijkheid van het museum

Het museum is toegankelijk voor andersvaliden, er is een aangepast toilet. Beperking: in het museum liggen tramsporen met groefrails, in de bochten verkant, dit vraagt extra aandacht voor rolstoelgebruikers. Enkele voertuigen zijn toegankelijk voor bezoekers, maar het zijn allemaal voertuigen met hoge vloer en instaptreden. In het museum zijn niet toegelaten: honden (tenzij op de arm gehouden), fietsen, rolschaatsen en etenswaren.


Verantwoordelijkheid

Bezoekers moeten zich in het museum gepast gedragen en mogen geen apparatuur van de voertuigen bedienen. Elke schade of ongeval als gevolg van ongepast gedrag valt onder de aansprakelijkheid van de bezoeker.


Adres

Diksmuidelaan 42, 2600 Berchem – Tel.: 03 322 44 62 – E-mail: info@vlatam.be


Archief en documentatiecentrum ADC

VlaTAM beschikt over een uitgebreide verzameling archiefstukken en documenten bestaande uit officiële stukken, foto’s, plannen en parafernalia.  Het ADC vormt zeker een rijke bron voor liefhebbers en historici, heemkundigen en architecten. Voor raadplegingen en opzoekingen kun je mits afspraak op donderdagen in het ADC terecht. Stuur hiervoor een mailtje naar info@vlatam.be.


Met tram of bus

Het museum is bereikbaar met tramlijnen 4 (Hoboken – Silsburg), 9 (Linkeroever – Eksterlaar) en 11 (Melkmarkt – Berchem station) en met de buslijnen 51, 52 en 53 (Berchem station – Vremde/Duffel). Stippel je rit naar het museum uit met de routeplanner of de app van De Lijn.

Met de trein

Het museum ligt op ongeveer 500 meter van het station Antwerpen-Berchem. Verlaat het station aan de voorzijde en volg het Burgemeester E. Ryckaertplein. Neem de Borsbeeksebrug aan de rechterkant. Als je rechts aanhoudt, kom je in de Diksmuidelaan. Daar vind je het museum op nummer 42. Meer info over de dienstregeling van de NMBS vind je hier of via de app.

Met de wagen

Via de R1 (Antwerpse Ring) afrit 3 Borgerhout, vervolgens via de R10 richting Berchem station, net voor het station links naar Borsbeeksebrug. Verder op uw rechterzijde vindt u de Diksmuidelaan. Het museum bevindt zich vooraan links. (Betalende) parkeermogelijkheid op de Borsbeeksebrug.